Copyright © All rights reserved. 2015 Made By Musichub, Hub Busch.  Terms of use  |  Privacy policy                                                                   Tips & Tricks


Doe het zelf " (Alle Angaben ohne Gewähr) “"alle informatie zonder garantie",

De hieronder beschreven werkzaamheden zijn geheel voor eigen risico, zie bovenstaand. Wij wijzen alle verantwoordelijkheid van de hand!

Je kunt aan het onderhoud en het afstellen van jouw instrument best het een en ander zelf doen. De meeste problemen zit ‘m in het stemmen, toonvast noemt men dit ook. Stemmechanieken, hals, en brug daar starten we. Eerst stemmen dan stellen we de topkam op de juiste hoogte en daarna richten we de hals (kromming/bolling), vervolgens stellen we de actie af en daarna pas het intoneren. Bij de elektrische gitaar stellen we de hoogte van de toonafnemers (pick ups, elementen) af.

Het 'fretdpolijsten' en 'vlakken' omschrijf ik hier niet, dit verreist de nodige ervaring en speciaal gereedschap.

Benodigdheden:

 Een aantal doeken, liefs die niet pluizen (katoen), keukenrol, een zacht materiaal (dikke handdoek) welke minimaal 1 meter bij 50 cm. is, dit is je werkplek waarop je de gitaar ligt. Een, leverbaar in onze winkel, speciale gitaarhalshouder, of een dik boek. Waterproof schuurpapier, een 2000 schuurblokje of staalwol, kun je overal krijgen.

Gitaarpolish, verkrijgbaar in onze shop. Voor de laatste handelingen! Huis, tuin en keuken polish is geen alternatief omdat dit meestal vrij vettig is.

Een flesje dunne (naai) machine olie.

Fretboard conditioner zoals 'lemoil'. Dit is een mengsel van een cleaner (licht oplosmiddel) en houtolie. Geen lijnolie gebruiken deze zijn te vet en niet geschikt voor fretboarden.

Een kniptangetje (Gamma), een setje imbussleuteltjes (2  t/m 10), een  aantal Philips (kruis)schroevendraaiertje, een snarenwinder, ook verkrijgbaar in onze shop, welk je heel veel werk uit handen zal nemen, afplaktape, wordt ook gebruikt voor randen af te plakken bij schilderwerk.

Of: in onze shop verkrijgbaar: een gitaarreparatie setje, incl. snaarwinder!